Hoe doe ik aangifte aan TKP Bakkersbedrijf?

U dient voordat u een kopie aangifte loonheffingen naar TKP Bakkersbedrijf kunt maken eerst een aantal instellingen te controleren.

Voorbereidingen
  • Vul onder menu 'Beheer' - 'Gegevens licentiehouder' - 'TKP'  de correcte gegevens in. Gebruikersnaam en wachtwoord worden, wanneer u gemachtigd bent, door TKP verstrekt aan u als aanleveraar.

• U hoeft bij de werkgever geen instellingen te wijzigen op het tabblad 'Aangiftes', de instellingen worden automatisch op basis van de geselecteerde sector gemaakt.
Aanleveren
  • Aanlevering naar TKP Bakkersbedrijf is alleen mogelijk wanneer de werkgever is ingedeeld in een van de volgende sectoren:
    • 13 - Bakkerijen
    • 14 - Suikerverwerkende industrie
    • 17 - Detailhandel en ambachten
    • Indien u aangifte dient te doen, maar niet in een van deze sectoren zit, neem dan contact op met de helpdesk
  • Alvorens aangifte te doen dient u eerst uw belastingsaangifte van desbetreffende periode te hebben gedaan
  • Wanneer de werkgever in een van bovenstaande sectoren, dan dan er aangifte worden gedaan via menu ‘Digitaal’ – ‘TKP (Bakkersbedrijf) [Kopie Aangifte Loonheffingen]’
Wizard
  • Om rechtstreeks vanuit WinSalar te versturen selecteert u 'Inzendportaal TKP'

• Aanlevering per (als er werkgevers met verschillende tijdvakken zijn)
  • Werkgeverselectie (kies één of meerdere werkgevers)

• Instellingen:
    • Print overzicht werknemers: controle-overzicht naar printer of PDF
    • Verzend digitaal (verplicht, niet te wijzigen, verzending vindt automatisch plaats, dus niet zoals bij BAPI waar je de verzending nog handmatig moet uitvoeren.
    • Bewaar kopie aangifte (slaat het aangiftebestand op een door de gebruiker geselecteerde locatie op, ook het retourbericht wordt dan op die plaats gezet, het bewaren van een kopie van de aangifte wordt ten zeerste aangeraden).
    • Gebruikersnaam en wachtwoord: wordt uitgelezen uit de 'Gegevens licentiehouder' indien daar ingevoerd.

• Bevestigen gekozen opties en druk op 'Voltooien'.

• Selecteer de map waar de aangifte (het kopiebestand) moet worden opgeslagen.
  • Als de controle-uitdraai naar een PDF bestand wordt weggeschreven, selecteer dan de map waar de PDF moet worden opgeslagen.
  • Aanlevering wordt aangemaakt en verzonden. U krijgt een meldingsscherm ‘Meldingen pensioenaangifte via bestand’ met daarbij de status van de aangifte (verzonden of niet verzonden). Wanneer de aanlevering wordt geweigerd, krijgt u daar een melding van. Als de aangifte verzonden is, is deze automatisch ook bevestigd. De bevestiging wordt opgeslagen op dezelfde locatie als het kopiebestand.