Wat zijn veelvoorkomende foutmeldingen bij aangifte TKP detailhandel?

Sinds januari 2015 worden de aangiftes voor het BPF Detailhandel verwerkt door TKP. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende foutmeldingen gemeld door TKP:

• Foutmelding: XML-bericht voldoet niet aan de afgesproken berichtspecificatie
    • Oorzaak: Deze foutmelding komt voornamelijk naar voren wanneer er een loonaangifte wordt geüpload in plaats van een pensioenaangifte.
    • Oplossing: Uploaden van de correcte pensioenaangifte. Wanneer de melding zich voor blijft doen adviseren wij u om contact op te nemen met TKP.

• Foutmelding: Aanleveraar is niet bevoegd gegevens aan te leveren voor LB-nummer
    • Oorzaak 1: Het startscherm is nog niet bevestigd door de werkgever.
    • Oorzaak 2: Het aangeleverde LB-nummer komt niet overeen met het door de werkgever bevestigde LB-nummer.
    • Oplossing 1: De werkgever verzoeken het startscherm te bevestigen en het bestand opnieuw aanbieden.
    • Oplossing 2: Het aangeleverde LB-nummer vergelijken met het door de werkgever bevestigde LB-nummer. Wanneer het geregistreerde LB-nummer niet correct is dan kunt u dat via TKP laten corrigeren. Na de correctie kunt u het bestand opnieuw aanleveren.

• Foutmelding: Bericht < bericht nummer > aangemaakt op < datum aangemaakt > is eerder aangeleverd
    • Oorzaak: Het betreffende bestand is al eerder door ons ontvangen. Een bericht kan slechts eenmaal door ons worden verwerkt.
    • Oplossing: Controleer op het werkgeversportaal of de geregistreerde gegevens correct zijn. Bij vragen kunt u contact opnemen met TKP.

• Foutmelding: Het bericht bevat een tijdvak die conflicteert met de aangifteperiode bij het LB-nummer
    • Oorzaak: Het aangeleverde tijdvak komt niet overeen met de door de werkgever bevestigde verloningsperiode.
    • Oplossing: Controleer het aangeleverde tijdvak en vergelijk dit met de geregistreerde verloningsperiode op het werkgeversportaal. Om de verloningsperiode te wijzigen kunt u contact opnemen met TKP.