Hoe voeg ik een nieuwe werknemer toe?

U kunt als werkgever een nieuwe werknemer toevoegen via SalarOnline. Uw accountant krijgt vervolgens een importbestand waarmee hij de gegevens naar WinSalar (de administratiesoftware) kan importeren.

Het werknemer toevoegen scherm is op 2 manieren te benaderen.

1. Klik op de knop  'Werknemer toevoegen' op het dashboard.
  2. Ga naar 'Onderhoud' - 'Werknemersgegevens' en klik op de knop 'Toevoegen'.

De wizard voor het toevoegen van een werknemer wordt gestart en bestaat uit 3 stappen.

De volgende velden zijn verplicht bij stap 1:

• Administratiecode
  • BSN
  • Voorletters
  • Achternaam
  • Geboortedatum
  • Straatnaam
  • Huisnummer
  • Postcode
  • Woonplaats

De volgende velden zijn verplicht bij stap 2:

• Datum in dienst
  • Basisloon

Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van de mutatie module op SalarOnline, dan kan er bij stap 3 worden aangegeven welke vergoedingen voor de nieuwe werknemer gelden.

Als de wizard voor de nieuwe werknemer is voltooid, dan verschijnt een overzicht met de toegevoegde nieuwe werknemer(s).
Wanneer een werknemer de status 'Gereed voor vermelden' heeft, dan is deze nog niet naar de accountant doorgestuurd.
Zet een vinkje bij de werknemer en klik op de knop 'verzenden'.

De werkgever krijgt een e-mail met de ingevoerde gegevens, uw accountant krijgt een e-mail met de ingevoerde gegevens alsmede een WSI bestand welke geïmporteerd kan worden in WinSalar.