Welke opties zijn er voor het importeren van gegevens?

Zoals vanuit WinSalar mogelijk is om te exporteren is het tevens mogelijk bestanden van een bepaald bestandsformaat te importeren, de mogelijkheden vindt u via menu 'Beheer - Conversie/Import'.
Het importeren van zo’n bestand moet voldoen aan een aantal gegevenseisen. Indien niet aan deze eisen voldaan wordt kan er tijdens of na het importeren een melding ontstaan waarbij wordt aangegeven welke componenten niet (juist) zijn.

Import WSI (WinSalar Importformaat)
Dit is een apart WinSalar import formaat voor bedrijven die gegevens willen exporteren van hun pakket naar WinSalar. Dit formaat wordt op bepaalde voorwaarden verstrekt aan software producenten, en is op te vragen bij SALAR Nederland. Met deze optie is het ook mogelijk wijzigingen te importeren in een reeds bestaande werkgever.

Importeren via wsi kan alleen als u beschikt over de uitzendmodule of de interface-module.

Meer informatie over het wsi formaat vindt u hier.

Import ADP
Er kan een nieuwe werkgever worden aangemaakt door importeren van een ADP bestand.

Import Belastingdienst aangifte loonaangifte
Een standaard XML bestand voor Loonaangifte kan worden ingelezen.

Import Vpmeld / Plato
Er kan een nieuwe werkgever worden aangemaakt door importeren van een Plato of Vpmeld bestand, dat bijvoorbeeld is aangemaakt door een ander pakket, zodat het invoeren van de stamgegevens behoorlijk versneld kan worden.