Hoe maak ik de aangifte loonheffingen aan?

Hieronder vindt u de procedure voor het aanmaken van een aangifte:

• Ga naar menu 'Digitaal' – 'Belastingdienst' – 'Aangifte loonheffingen'.
  • Er wordt een waarschuwing gegeven over het maken van backups. Lees deze goed door en handel hier indien gewenst naar. Druk op OK om verder te gaan.
  • Kies in het volgende scherm voor 'WinSalar BAP'I of 'Bestand'. Als u deze keuze niet krijgt heeft u die eerder gemaakt en aangegeven dat de instelling bewaard moest blijven. Als u de instelling opnieuw wilt kunnen maken, dan kan dat via menu 'Beheer'– 'Programma-instellingen'– 'WinSalar BAPI'. Kies bij 'Aangifte loonheffingen' voor 'altijd vragen via welke methode'.
  • Wanneer u werkgevers heeft met verschillende aangiftetijdvakken, moet u nu kiezen of u vierweken, maand, halfjaar of jaaraangifte wilt (opties zijn afhankelijk van of er werkgevers zijn met die aangiftetijdvakken).
  • Vervolgens verschijnt de lijst met werkgevers die het geselecteerde aangiftetijdvak hebben. Kies de werkgever(s) die u wilt aangeven.
  • Kies nu de aangifteperiode die u wenst aan te geven.
  • Bij de instellingen die u nu krijgt, moet een contactpersoon en een 10-cijferig telefoonnummer ingevoerd worden. Dit kan standaard worden gevuld via menu 'Beheer'– 'Gegevens licentiehouder'– 'Aangifte loonheffingen'. Tevens kunt u aangeven of u de controle-uitdraaien mee wilt printen, of opslaan naar PDF. Dit wordt ten zeerste aanbevolen!
    Voor het opslaan naar PDF zijn twee mogelijkheden beschikbaar:
    1. Naar een locatie die op dit moment gekozen wordt
    2. Naar de standaardlocatie die ingesteld is in tabblad ‘Documentbeheer’ van de werkgever.
  • De aangifte wordt gemaakt, als u heeft gekozen voor aanlevering via bestand moet u eerst nog de weg te schrijven locatie selecteren. Heeft u gekozen voor aanlevering via WinSalar BAPI dan wordt de aanlevering klaargezet in de map meldingen van het programma WinSalar BAPI. De locatie daarvan vindt u in WinSalar onder menu 'Beheer'– 'Programma-instellingen' –'WinSalar BAPI'.