Programma instellingen tabblad WinSalar BAPI

Hier kunt u instellingen ingeven voor het gebruik van WinSalar BAPI, het digitale aanleveringssysteem voor de aangifte Loonbelasting.

Locatie waar WinSalar BAPI / LoonSOM BAPI is geïnstalleerd
Automatisch detecteren
WinSalar zoekt zelf naar de locatie van WinSalar BAPI/LoonSOM BAPI. Door dit uit te vinken kunt u met het mapje de locatie selecteren waar u naar toe wilt verwijzen.

Locatie waar meldingen worden geplaatst / gelezen door LoonSOM BAPI
Automatisch detecteren
De locatie voor de meldingen wordt automatisch bepaald aan de hand van de locatie van het programma.

Overige instellingen
WinSalarBAPI/LoonSOM BAPI starten na exporteren meldingen
Indien aangevinkt zal na een export automatisch WinSalar BAPI opgestart worden.

Aangifte loonheffingen
Geef aan of de aangifte loonheffingen standaard naar WinSalar BAPI moet worden geschreven, of dat deze als bestand moet worden aangemaakt. U kunt ook deze keuze niet maken (altijd vragen via welke methode) en dan wordt het bij het aanmaken van de aangifte steeds gevraagd.

Eerstedagsmelding
Geef aan of de eerstedagsmelding standaard naar WinSalar BAPI moet worden geschreven, of dat deze als bestand moet worden aangemaakt. U kunt ook deze keuze niet maken (altijd vragen via welke methode) en dan wordt het bij het aanmaken van de EDM steeds gevraagd.

Acties
Genereer administraties
U kunt hiermee de namen van de werkgevers exporteren naar WinSalar BAPI. Administraties worden dan met naam getoond in WinSalar BAPI, in plaats van alleen met een loonbelastingnummer.

Genereer testbestand
Een testbestand kan aangemaakt worden om de koppeling tussen WinSalar en WinSalar BAPI te testen.