Welke opties zijn er als ik een premie open?

In dit scherm kunnen de specifieke instellingen voor de betreffende premie worden vastgesteld. Let wel: bij SV-premies en de ZVW-premie heeft u minder keuze met betrekking tot instellingen van de premies op tabblad instellingen, omdat deze voorgeschreven zijn.

Premienaam
In dit veld kan de naam van de premie ingegeven worden. Dit geldt niet voor SV-premies, de ZVW-premie en alle standaard premies. Wanneer u de weergave van de premie voor de loonstrook wilt aanpassen, kan dat middels het invoerveld "omschrijving op loonslip".

Inhouding wn-gedeelte is
Hier geeft u aan of de premie afgetrokken mag worden van het SV-loon en loonheffingsloon. In dat geval is de premie onbelast, anders belast. Bij SV-premies en de ZVW-premie is dit niet aan de orde.

Behandel als
In dit veld kan worden ingegeven of dat de premie behandeld dient te worden als bijv. pensioen of VUT, of dat de premie behandeld dient te worden als een zelf gedefinieerde premie. Dit geldt niet voor SV-premies de premie ZVW en de standaard premie. Ook na berekening met deze premie kan dit veld niet meer gewijzigd worden.

Omschrijving op loonslip
Als u de weergave op de loonslip anders wilt hebben dan in de tabel dan kan hier een afwijkende naam worden opgegeven. Dit kan niet bij SV-premies en de ZVW-premie.

Regeling
Deze optie is zichtbaar bij pensioen premies en geeft het regelingskenmerk weer van de premie. Aan het kenmerk kan het pensioenfonds herkennen om welke premie het gaat.