Hoe neem ik componenten op in de premiegrondslag?

U gaat naar het menu 'Tabellen/LJP'- 'Selecteren tabel' en opent de tabel en u komt in scherm 'Invoer tabel'. Vervolgens klikt u dubbel op de premie waarvan u de grondslag wilt bekijken. Er opent zich een nieuw scherm 'Aanpassen Premie' en u klikt het tabblad 'Instellingen' aan.

Aan de rechterzijde onder 'Omschrijving' staan de looncomponenten vermeld. Deze optie is niet beschikbaar voor SV-premies en ZVW. Alle aanwezige looncomponenten bij de werkgever worden hier weergegeven, wanneer een of meerdere componenten meegenomen moeten worden in de grondslag dan dient bij het betreffende looncomponent een vinkje geplaatst te worden.

•  Uitb. (uitbetalen)
    Houdt in dat het looncomponent alleen meegenomen wordt in de grondslag wanneer deze wordt uitbetaald.
  • Incl. (inclusief)
    Houdt in dat het looncomponent elke periode wordt meegenomen in de grondslag.
  • 100%
    Houdt in dat bij looncomponenten met een percentage ongeacht de waarde daarvan altijd met 100% wordt berekend voor de premie.
  • Gr. 1ste  (grondslag eerste)
    Houdt in dat het looncomponent meegenomen moet worden in de grondslag die bij de eerste berekening vastgesteld wordt voor de resterende perioden.