Hoe kan ik een nieuwe premie toevoegen?

Een nieuwe premie kan aangemaakt worden op basis van een sector, CAO/beroep, stichting of een zelf gedefinieerde premie. Hiervoor dient u in de tabel te klikken op de knop 'Toevoegen'.

Op basis van Sector

• Kies de sector waarvan u gegevens wilt invoeren.
  • Met het "+"-teken kunt u de sector openen, en ziet u de mogelijke CAO's. Door ook hier op het "+"-teken te klikken ziet u de premies die u kunt toevoegen.
  • Vink de premies aan die u aan de tabel wilt toevoegen. Als u de hele sector of de hele CAO toe wilt voegen, vinkt u het vakje dat daarvoor staat, aan. Wanneer een premie al bestaat kunt u dit herkennen aan een groen vinkje voor de premie.
  • In het volgende scherm kan aangegeven worden wat de standaard instelling is voor de verschillende premies, als de tabel wordt toegewezen aan werknemers.
  • Als laatste krijgt u een samenvatting en worden de premies aangemaakt als u op voltooien klikt.

Op basis van CAO/beroep

• Kies de CAO waarvan u gegevens wilt invoeren.
  • Door op het "+"-teken te klikken ziet u de premies die u kunt toevoegen.
  • Vink de premies aan die u aan de tabel wilt toevoegen. Als u de hele CAO toe wilt voegen, vinkt u het vakje dat daarvoor staat, aan. Wanneer een premie al bestaat kunt u dit herkennen aan een groen vinkje voor de premie.
  • In het volgende scherm kan aangegeven worden wat de standaard instelling is voor de verschillende premies, als de tabel wordt toegewezen aan werknemers.
  • Als laatste krijgt u een samenvatting en worden de premies aangemaakt als u op voltooien klikt.

Op basis van Stichting

• Kies de stichting waarvan u gegevens wilt invoeren.
  • Door op het "+"-teken te klikken ziet u de premies die u kunt toevoegen.
  • Vink de premies aan die u aan de tabel wilt toevoegen. Als u de hele stichting toe wilt voegen, vinkt u het vakje dat daarvoor staat, aan. Wanneer een premie al bestaat kunt u dit herkennen aan een groen vinkje voor de premie.
  • In het volgende scherm kan aangegeven worden wat de standaard instelling is voor de verschillende premies, als de tabel wordt toegewezen aan werknemers.
  • Als laatste krijgt u een samenvatting en worden de premies aangemaakt als u op voltooien klikt.

Let op: Gedurende het jaar zullen bij wijzigingen de premies automatisch worden ge-update. Dit geldt alleen voor premies die in WinSalar als standaard bekend zijn. Wanneer u zelf op bepaalde punten een standaard premie aanpast, wordt deze niet meer ge-update door WinSalar. Als u een dergelijke aanpassing doet wordt u hiervoor wel gewaarschuwd.

Op basis van een zelf gedefinieerde premie

• U krijgt eerst een waarschuwing lees deze aandachtig door.
  • Selecteer wat voor soort premie het is.
  • Geef de naam van de premie en geef aan of de inhouding bij de werknemer onbelast of belast is.
  • Premie invoer 1: Geef aan welke opties op de premie van toepassing zijn.
  • Premie invoer 2: Geef hier aan welke opties op de premie van toepassing zijn.
  • Premie invoer 3: Vink aan of er percentages, franchises, minima en maxima van toepassing zijn, zowel voor de werknemer als de werkgever.
  • Premie invoer 4: Voer de percentages, franchises, minima en maxima in voor zover van toepassing. Wanneer een veld lichtgrijs is, komt dit omdat u deze bij "Premie Invoer 3" heeft uitgevinkt.
  • Premie invoer 5: Hier kunt u de resterende opties voor de premie instellen.
  • Premie Componenten: Geef aan over welke componenten de premie moet worden berekend.
  • Bij toewijzen aan Wn: Geef aan hoe de premie berekend dient te worden. Volgens tabel met de in de vorige stappen ingevoerde waardes, of als bedrag. Wanneer aangevinkt wordt de premie standaard toegewezen bij een nieuwe werknemer. Er is hier slechts één optie mogelijk voor zowel werknemer als DGA.
  • Samenvatting: Geeft een overzicht van de ingevoerde gegevens. Met voltooien wordt de premie toegevoegd.