Wat betekent de melding: Uurloner zonder patroon, maar 'Oproep/Invalkracht' staat op 'niet van toepassing'?

Voor het UWV is het van belang om de reden te weten van onregelmatig loon. Via de aangifte loonheffingen wordt dit gegeven aangeleverd, en de optie bestaat daarom in het pakket. Deze instelling wordt ook doorgegeven als u een pensioenaangifte doet aan Syntrus Achmea.

Verreweg de meeste oproepkrachten hebben een verschijningsplicht. Er is daarom nu een waarschuwingsmelding toegevoegd om u erop attent te maken dat de instelling op niet van toepassing staat. Deze melding komt alleen naar voren bij uur- en dagloners, waarbij géén vast arbeidspatroon is ingevoerd in tabblad ‘Loon’.

Mocht u voor een oproepkracht een goede reden hebben om de instelling op ‘Niet van toepassing’ te laten staan, dan kunt u de waarschuwingsmelding aanvinken. De melding zal dan bij de eerstvolgende berekening niet meer getoond worden.

Het veld is ook beschikbaar in menu 'Bulk' – 'Aanpassen velden'. Als u de instelling ook voor eerdere periodes wilt aanpassen, dan kan dat via deze optie. Er zullen dan in de aangifte loonheffingen correcties meegestuurd worden over de eerdere periodes.