Wat vind ik allemaal op het hoofdscherm van WinSalar?

Werkgever

Onder de kop 'Aantal Werkgevers' worden alle werkgevers getoond die bekend zijn binnen de administratie.
Rechts in het scherm wordt beknopte informatie getoond van de geselecteerde werkgever.
Met behulp van de knoppen 'Openen', 'Toevoegen', 'Verwijderen', 'Kopiëren', kunnen in dit scherm werkgevers aangepast, aangemaakt, verwijderd en/ of gekopieerd worden.

Wanneer het maximaal aantal werkgevers is bereikt, zullen de knoppen 'Kopiëren' en 'Toevoegen' niet zichtbaar zijn.

Als de filter / zoekfunctie is geactiveerd via menu 'Beheer' – 'Programma-instellingen' – tabblad 'Werkgever selectie', dan is een filterveld, alsmede een zoekveld beschikbaar.

Werknemer

Onder de kop 'Aantal Werknemers' worden alle werknemers getoond die bij de geselecteerde werkgever zijn aangemaakt.
Rechts in het scherm wordt beknopte informatie getoond van de geselecteerde werknemer. Tevens kan hier gekozen worden voor het tonen van alle werknemers, alleen de werknemers in dienst of alleen de werknemers uit dienst. In een pakket met uitzendmodule kan ook een selectie op inlener worden gemaakt.

Met behulp van de knoppen 'Openen', 'Toevoegen', 'Verwijderen', 'Kopiëren', kunnen in dit scherm werknemers aangepast, aangemaakt, verwijderd en/ of gekopieerd worden.

De werknemers kunnen apart worden geselecteerd door de 'ctrl-toets' ingedrukt te houden en de betreffende werknemer(s) aan te klikken. Dit is vooral handig bij het uitprinten van salarisslips van een aantal werknemers. Ook is het mogelijk om een selectie te maken op alle werknemers, werknemers in dienst of werknemers uit dienst.

Wanneer het maximaal aantal werknemers is bereikt, zullen de knoppen 'Kopiëren' en 'Toevoegen' niet zichtbaar zijn.

Informatiekolommen
De volgorde van de werkgevers en werknemers, alsmede de selectiecriteria voor het bepalen hiervan en de te tonen kolommen, zijn aan te geven via menu 'Beheer' – 'Programma-instellingen' – 'Werkgever selectie'.

Tevens kan met de rechtermuisknop geklikt worden op een kolomnaam in het hoofdscherm (bijvoorbeeld op 'Bedrijfnaam' bij de werkgever, of 'Naam' bij de werknemer) om kolommen toe te voegen of te verwijderen.

Splitter cursor
Het is ook mogelijk om zelf de grootte van het werkgevergedeelte en het werknemergedeelte aan te passen. Ga met de muiscursor tussen het werkgever en het werknemer deel staan, en de cursor zal in een 'splitter' cursor veranderen, gebruik dan de linker muisknop om te slepen.

Welke opties in de diverse menu's vind u hier.

De functies van de iconen die in de taakbalk staan hier beschreven.