Hoe maak ik een werkgeversaccount en domein aan?

Voordat u met SalarOnline kunt gaan werken moeten er een aantal instellingen worden opgegeven. Nadat uw accountant u heeft toegevoegd aan SalarOnline ontvangt u een welkomstmail. In deze mail van SalarOnline vindt u de wizardlink. Klik op deze link om de wizard te starten. Indien u de welkomstmail kwijt bent kunt u uw accountant vragen deze opnieuw te sturen.

Zodra u op de link hebt geklikt opent de internet browser.

In het eerste veld moet u uw gewenste gebruikersnaam opgeven. Deze gebruikersnaam mag u zelf verzinnen. Het wachtwoord moet u in deze eerste stap ook opgeven. Hiermee zult u straks inloggen op SalarOnline.

U kunt ook meteen een logo toevoegen. Dit logo zal straks voor uw werknemers (indien deze inloggen, dat is namelijk niet verplicht) te zien zijn. Als laatst moet u ook nog een subdomein opgeven. Dit is het subdomein waarop de werknemers, als daar voor gekozen wordt, in zullen loggen. U mag dit subdomein naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld 'uwbedrijfsnaam.salaronline.nl.

Uiteraard hoeft u in dit geval alleen ‘uwbedrijfsnaam’ in het tekstveld op te geven.

Nadat u de gegevens ingevoerd hebt drukt u rechtsonder op ‘Volgende’. Hierna heeft u de wizard ook meteen voltooid.

Zodra u op ‘Voltooien’ klikt wordt u automatisch naar het juiste subdomein toe geleid waar u kunt  inloggen met de door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

Let op: Dit is dus niet het subdomein wat u hebt opgegeven voor de werknemers maar wat uw accountant of administratie-kantoor heeft opgegeven. U logt als klant van hen in op het door hen gekozen subdomein. Op het subdomein wat u hebt gekozen in de wizard loggen alleen uw werknemers in (indien gewenst).

Nadat u ingelogd bent komt u op de algemene pagina van SalarOnline terecht.

Deze ziet er ongeveer hetzelfde uit als onderstaande schermafdruk.

Zoals eerder aangegeven kan het zijn dat uw hoofdscherm er iets anders uitziet dan de schermafbeelding hierboven. Dit heeft er mee te maken of dat beide modules voor u zijn aangezet door uw accountant.