Hoe moet ik SalarOnline instellen, wanneer ik enkel de loonstrook wil mailen?

Standaard staan de instellingen op SalarOnline zo ingesteld dat wanneer u PDF bestanden uploadt, de werknemer automatisch een wizardlink krijgt. De werknemer moet op de link klikken om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Vervolgens kan de werknemer met deze gegevens inloggen om zijn salarisstrook te zien.

Het kan voorkomen dat u niet wil dat de werknemer inlogt op een portaal, maar dat hij/zij PDF bestanden als bijlage bij een e-mail ontvangt. De werknemer krijgt dan geen inloggegevens meer. Hiervoor volgt u de volgende stappen:

Log in als accountant op SalarOnline. Kies in het gebruiker menu voor ‘Werkgevers’ – ‘Instellingen’. Druk rechtsonder op aanpassen en wijzig de instellingen achter ‘Automatisch login werknemers versturen’ naar Nee.

Vervolgens kiest u in het linkse menu voor ‘Document instellingen’. Klik hierna in de kolom ‘sorteren’ op de gewenste werkgever.

Zet vervolgens achter de documenten die u niet wil laten accorderen maar meteen naar de werknemers als bijlage wil zenden de vinkjes zoals onderstaand voorbeeld.

Om de pdf documenten vanuit WinSalar te versturen volgt u nu het artikel:

PDF of andere documenten uploaden