Wat kan ik instellen op tabblad 'Premies' bij de werknemer?

Tabel
Hier kan de gewenste tabel geselecteerd worden die bij de betreffende werknemer toegepast dient te worden.

SV & VV Premies
Alle premies in dit blok zijn SV premies behalve de premies die vanwege de ZVW worden bepaald. De berekeningsmethodiek voor deze premies is standaard volgens de VCR methode. Indien noodzakelijk kunt u hier de premie uitvinken als deze niet van toepassing is.

Overige Premies
De premies kunnen worden aangevinkt in Tabel of Bedrag. Indien een premie wordt aangevinkt, wordt aangegeven dat de betreffende premie van toepassing is bij de betreffende werknemer.

Tabel
Wanneer voor deze optie is gekozen dan worden de instellingen uit de tabel genomen om de premie te berekenen. De optie 'Tabel' is verplicht bij pensioenfondsen waarbij men digitaal aanlevert.

Bedrag
Wanneer voor deze optie is gekozen kunt u zelf het bedrag dat ingehouden moet worden, invullen. Hierbij wordt nog wel gecontroleerd op leeftijd van de werknemer en geldigheidsdata van de premie. Wanneer niet aan die criteria wordt voldaan zal de premie, ondanks het invullen van een bedrag, niet worden berekend.

Grondslag
Dit veld wordt beschikbaar wanneer in het scherm 'Invoer Premie' in de tabel, is gekozen voor 'Grondslag eerste berekening'. Te openen via menu 'Tabellen/LJP– 'Selecteren tabel'– 'Openen tabel'– 'Tabblad premies'– 'Aanpassen premie'– 'Tabblad instellingen'. In dit veld kan de grondslag van de eerste berekening handmatig worden aangepast. WinSalar zal nu de premie berekenen aan de hand van de ingevulde grondslag.

Zorgverzekeraar
In dit veld kan de naam van de zorgverzekeraar ingegeven worden.

Aanpassen
Met deze knop kan aan premies een ander bankrekeningnummer worden gekoppeld. Het bankrekeningnummer kunt u aanmaken in tabblad 'Bank' van de werknemer.