Hoe wijzig ik de sectorcode?

Onderstaande methode is voor het aanpassen van de sectorcode nadat er reeks berekeningen gedaan zijn.

1. Open het bedrijf op het tabblad 'Loontechnisch'.
  2. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de knoppen 'CTRL - ALT - S'.
    Het kan zijn dat andere software op uw systeem ook gebruik maakt van deze toetsencombinatie waardoor deze onbruikbaar is in WinSalar. Neem in dat geval contact op met de helpdesk.
  3. Voer de dagcode in die u van onze helpdesk hebt ontvangen.
    Wanneer u nog geen dagcode heeft stuur dan een email naar onze helpdesk of vul het aanvraagformulier in.
  4. U krijgt nu een scherm waar u onderin een code kunt invoeren, vul hier onderin:
    • 'sector1' - Indien u de sector wilt wijzigen per 1 januari/startdatum inhoudingsplicht
    • 'sector2' - Indien de sectorwijziging in een andere periode plaats vindt
  5. Klik op 'ok' om het scherm te sluiten
  6. U kunt nu de sectorcode aanpassen/toevoegen.
    Sommige sectorwijzigingen zijn geblokkeerd, u krijgt hiervan dan een melding. Is dit het geval, dan kunt u de betreffende werkgever met daarbij vermeld de nieuwe sector als backup naar ons sturen, wij kunnen dan bekijken of de sectorwijziging wellicht toch mogelijk is.
  7. Na het wijzigen van de sector dient u alle periodes opnieuw te berekenen. Dit MOET echt uitgevoerd worden om correcte aangiftes loonheffingen te genereren. Handel als volgt:
    Berekeningen corrigeren zonder verlies van invoer