Hoe wijzig ik de sectorcode?

Om de sector te wijzigen nadat er berekeningen zijn gemaakt, voert u de volgende stappen uit.

• Open de werkgever op het tabblad 'Loontechnisch'.
  • Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de knoppen 'CTRL - ALT - S'.
    Let op! Het kan zijn dat andere software op uw systeem ook gebruik maakt van deze toetsencombinatie waardoor deze onbruikbaar is in WinSalar. Wanneer het HP support programma opent, dan kunt u hier instructies vinden hoe dit uit te schakelen.
  • Voer het wachtwoord in dat u van onze helpdesk hebt ontvangen
    Wanneer u nog geen dagcode heeft stuur dan een e-mail naar onze helpdesk of vul het aanvraagformulier in.
  • U krijgt nu een scherm waar u onderin een code kunt invoeren, vul hier onderin:
    • 'sector1'Indien u de sector wilt wijzigen per 1 januari/startdatum inhoudingsplicht
    • 'sector2' - Indien de sectorwijziging in een andere periode plaats vindt
  • Klik op 'OK' om het scherm te sluiten
  • U kunt nu de sectorcode aanpassen of toevoegen.
    Sommige sectorwijzigingen zijn geblokkeerd, u krijgt hiervan dan een melding. Is dit het geval, dan kunt u de betreffende werkgever met daarbij vermeld de nieuwe sector, als backup naar ons sturen, wij kunnen dan bekijken of de sectorwijziging wellicht toch mogelijk is.
  • Klik op 'Toepassen' om de wijziging definitief te maken.
  • Na het wijzigen van de sector dienen de reeds berekende periodes opnieuw te worden berekend om de correctie in de aangifte loonheffingen te maken.

Instructies voor het corrigeren van de berekeningen vindt u via de volgende link:

Berekeningen corrigeren zonder verlies van invoer