Hoe voeg ik een vergoeding toe?

Ga op organisatieniveau naar 'Loonelementen' of op werkgeversniveau naar 'Verloningsinstellingen' - 'Loonelementen'.

Klik op de ronde knop '+' rechts onderin het scherm en klik op de knop 'Vergoedingen' die op dat moment verschijnt.

Klik in het scherm 'Type vergoedingen' op het type vergoeding dat u wilt aanmaken. Staat de juiste vergoeding er niet voorgedefinieerd in, kies dan voor 'Belast' of 'Onbelast'. Klik na het maken van uw keuze op de knop 'Toevoegen'.

U komt terecht op het scherm 'Vergoeding', tabblad 'Algemeen'. Op dit scherm vult u de omschrijving voor uzelf in, in het veld naast 'Omschrijving'. Bij 'Omschrijving loonslip' vult u wanneer gewenst een afwijkende omschrijving voor de loonslip in. Bij 'Type fiscaal' kiest u voor 'Normaal tarief' of 'Bijzonder tarief'. Ten slotte kiest u bij 'Soort bedrag' of het om een 'Netto' of 'Bruto' vergoeding gaat.

Bovenin klikt u nu op tabblad 'Vergoeding'. Hier past u de schuifjes naar uw wens aan.

Klik nu op tabblad 'Waarde'. Bij 'Waardetype' kiest u hoe u de vergoeding wil toepassen, bijvoorbeeld als een bedrag per periode, of percentage per uur. Klik op het dropdown menu om alle mogelijkheden te bekijken. Het veld 'Waarde' past zichzelf aan, aan de hand van wat u bij 'Waardetype' heeft gekozen. Hier vult u bijvoorbeeld een bedrag of percentage in.

Klik nu op tabblad 'Toepassing'. Hier zet u de schuifjes zodat ze matchen met uw voorkeuren.

Tenslotte kunt u in tabblad 'Toewijzen' de vergoeding meteen toewijzen aan een werkgever of werknemer (afhankelijk van op welk niveau u de vergoeding aanmaakt: organisatie of werkgever). Dit is optioneel en kan altijd ook nog op een later tijdstip.

Als u de vergoeding op Organisatie niveau heeft aangemaakt, pas hem dan nu toe aan de werkgever waarbij u de vergoeding wil gaan gebruiken. Dit kan door bij de juiste Werkgever op 'Verlonings instellingen' - 'Loontechnisch' en daarna op de ronde '+' knop rechtsonder in beeld te klikken, om vervolgens in het menutje dat daar verschijnt op 'Vergoedingen' te klikken. Als u op het volgende scherm voor 'Beschikbare vergoedingen' kiest, staat daar de zojuist door u aangemaakt vergoeding tussen. Klik op de knop 'Toevoegen' en in het volgende scherm rechtsboven nogmaals voor 'Toevoegen'.

Tenslotte voegt u de vergoeding op bijna identieke wijze toe aan de werknemer, door bij de werknemer te gaan naar 'Periode gegevens' - 'Loonelementen', daar op de ronde '+' knop te klikken en te kiezen voor 'Vergoedingen'. Kies in dit scherm de door u aangemaakte vergoeding.

Eventueel kunt u nu bij tabblad 'Waarde' de hoogte van deze vergoeding voor alleen deze werknemer aanpassen.

Heeft u de vergoeding reeds toegevoegd en wilt u deze alsnog aanpassen? Dubbelklik dan op de vergoeding.