Hoe voeg ik een vergoeding toe?

Ga op organisatieniveau naar 'Loonelementen' of op werkgeversniveau naar 'Verloningsinstellingen' - 'Loonelementen'.

Klik op de ronde knop '+' rechts onderin het scherm en klik op de knop 'Vergoedingen' die op dat moment verschijnt.

Klik in het scherm 'Type vergoedingen' op het type vergoeding dat je wil aanmaken. Staat de juiste vergoeding er niet voorgedefinieerd in, kies dan voor 'Belast' of 'Onbelast'. Klik na het maken van uw keuze op de knop 'Toevoegen'.

Je komt terecht op het scherm 'Vergoeding', tabblad 'Algemeen'. Op dit scherm vul je de omschrijving voor jezelf in, in het veld naast 'Omschrijving'. Bij 'Omschrijving loonslip' vul je wanneer gewenst een afwijkende omschrijving voor de loonslip in. Bij 'Type fiscaal' kies je voor 'Normaal tarief' of 'Bijzonder tarief'. Ten slotte kies je bij 'Soort bedrag' of het om een 'Netto' of 'Bruto' vergoeding gaat.

Bovenin klik je nu op tabblad 'Vergoeding'. Hier pas je de schuifjes naar wens aan.

Klik nu op tabblad 'Waarde'. Bij 'Waardetype' kies je hoe je de vergoeding wil toepassen, bijvoorbeeld als een bedrag per periode, of percentage per uur. Klik op het dropdown menu om alle mogelijkheden te bekijken. Het veld 'Waarde' past zichzelf aan, aan de hand van wat je bij 'Waardetype' hebt gekozen. Hier vul je bijvoorbeeld een bedrag of percentage in.

Klik nu op tabblad 'Toepassing'. Hier zet je de schuifjes zodat ze matchen met je voorkeuren.

Tenslotte kun je op tabblad 'Toewijzen' de vergoeding meteen toewijzen aan een werkgever of werknemer (afhankelijk van op welk niveau je de vergoeding aanmaakt: organisatie of werkgever). Dit is optioneel en kan altijd ook nog op een later tijdstip.

Als je de vergoeding op Organisatie niveau hebt aangemaakt, pas hem dan nu toe op de werkgever waarbij u de vergoeding wil gaan gebruiken. Dit kan door bij de juiste Werkgever op 'Verlonings instellingen' - 'Loontechnisch' en daarna op de ronde '+' knop rechtsonder in beeld te klikken, om vervolgens in het menuutje dat daar verschijnt op 'Vergoedingen' te klikken. Als je op het volgende scherm voor 'Beschikbare vergoedingen' kiest, staat daar de zojuist door jou aangemaakt vergoeding tussen. Klik op de knop 'Toevoegen' en in het volgende scherm rechtsboven nogmaals voor 'Toevoegen'.

Tenslotte voeg je de vergoeding op bijna identieke wijze toe aan de werknemer, door bij de werknemer te gaan naar 'Periode gegevens' - 'Loonelementen', daar op de ronde '+' knop te klikken en te kiezen voor 'Vergoedingen'. Kies in dit scherm de door jou aangemaakte vergoeding.

Eventueel kun je nu bij tabblad 'Waarde' de hoogte van deze vergoeding voor alleen deze werknemer aanpassen.

Heb je de vergoeding reeds toegevoegd en wil je deze alsnog aanpassen? Dubbelklik dan op de vergoeding.