Hoe verstuur ik de salarisstroken naar de werknemers?

Het is mogelijk de salarisstroken digitaal beschikbaar te maken voor de werknemers via ESS (Employee Self Service).
Je kunt deze ook door SalarFusion als bijlage per email laten opsturen in PDF-formaat.

Voordat je gegevens kunt verzenden naar een e-mailadres of ESS omgeving zullen de stroken eerst moeten worden geaccordeerd.

Om de stroken te accorderen ga je naar de werkgever en volg je de volgende stappen:

• Klik in het menu op 'DIGITAAL BEHEER'
  • Kies voor 'Accorderen en verzenden'

Je komt in een scherm terecht waarin de in de werkgever aanwezige medewerkers  worden getoond.

Bovenaan in het venster wordt met gekleurde balken de huidige status aangegeven. Hieraan zie je welke acties vereist zijn. Daarnaast zie je de volgende opties:

Schuif deze knop naar rechts zodat deze groen kleurt wanneer je alleen actieve accounts wil zien.

Selecteer hier het type document dat je wil accorderen of verzenden.

De werknemers worden in een tabel getoond.
Naast de persoonlijke gegevens van de werknemer kun je hier zien voor welke periodes de gegevens beschikbaar zijn, en hoe/of deze aan de werknemer beschikbaar zijn gesteld.
Deze informatie is verdeeld in de volgende kolommen:

Berekend
- Wanneer een werknemer nog niet is berekend zal er in deze kolom een rood kruis worden getoond. Je zult de berekening in dat geval moeten voltooien voor je verder kunt.
 - De periode is berekend en de strook kan geaccordeerd worden.

Akkoord
 - Wanneer er is berekend, maar nog geen akkoord is gegeven zul je een aanvinkhokje zien.
 - De documenten zijn voor deze periode geaccordeerd. Je kunt de documenten nu beschikbaar
 stellen.
(Indien je het document wilt inzien, klik je aan het einde van de regel op het PDF icoon - ).

Zichtbaar ESS
- Nadat je hebt geaccordeerd verschijnt in deze kolom een aanvinkhokje.
- De stroken zijn beschikbaar gesteld aan de werknemer via het ESS.

Naar email

- Nadat de stroken zijn geaccordeerd zal hier een aanvinkhokje verschijnen.
 - Er is een email met bijlage naar de werknemer verstuurd.
 - Er is geen emailadres ingevoerd bij de werknemer.

Om documenten te accorderen en te versturen plaats je in de gewenste kolom een vinkje in het hokje.
(Je kunt indien nodig het hokje aanvinken langs de kolomtitel. Dit zal ervoor zorgen dat de gehele kolom wordt aangevinkt).

Houd daarna je muiscursor boven de plus-knop rechtsonder in beeld.
Klik daar de gewenste optie aan.

(De beschikbare opties zullen groen gekleurd worden getoond. Wanneer de knoppen grijs zijn zul je waarschijnlijk nog een van de bovengenoemde handelingen moeten verrichten).