Hoe verstuur ik de salarisstroken naar de werknemers?

Het is mogelijk de salarisstroken digitaal beschikbaar te maken voor de werknemers.
U kunt deze door SalarFusion als bijlage per email laten opsturen in PDF-formaat.
Daarnaast is het ook mogelijk de salarisgegevens beschikbaar te maken
in ESS (Employee Self Service).

Voordat u gegevens kunt verzenden naar een emailadres of ESS omgeving zullen de stroken eerst moeten worden geaccordeerd.

Om de stroken te accorderen gaat u naar de werkgever en volgt u de volgende stappen:

• Klik in het zijmenu op 'DIGITAAL BEHEER'
  • Kies voor 'Accorderen en verzenden'

U komt in het onderstaande scherm terecht waarin de in de werkgever aanwezige medewerkers  worden getoond.

Bovenaan in het venster wordt met gekleurde balken de huidige status aangegeven. Hieraan ziet u welke acties vereist zijn. Daarnaast ziet u de volgende opties:

Schuif deze knop naar rechts zodat deze groen kleurt wanneer u alleen actieve accounts wilt zien.

Selecteer hier het type document dat u wilt accorderen of verzenden.

De werknemers worden in een tabel getoond.
Naast de persoonlijke gegevens van de werknemer kunt u hier zien voor welke periodes de gegevens beschikbaar zijn, en hoe/of deze aan de werknemer beschikbaar zijn gesteld.
Deze informatie is verdeeld in de volgende kolommen:

Berekend
- Wanneer een werknemer nog niet is berekend zal er in deze kolom een rood kruis worden getoond. U zult de berekening in dat geval moeten voltooien voor u verder kunt.
 - De periode is berekend en de strook kan geaccordeerd worden.

Akkoord
 - Wanneer er is berekend, maar nog geen akkoord is gegeven zult u een aanvinkhokje zien.
 - De documenten zijn voor deze periode geaccordeerd. U kunt de documenten nu beschikbaar
 stellen.
(Indien u het document wilt inzien klikt u aan het einde van de regel op het PDF icoon - ).

Zichtbaar ESS
- Nadat u heeft geaccordeerd verschijnt in deze kolom een aanvinkhokje.
- De stroken zijn beschikbaar gesteld aan de werknemer via het ESS.

Naar email

- Nadat de stroken zijn geaccordeerd zal hier een aanvinkhokje verschijnen.
 - Er is een email met bijlage naar de werknemer verstuurd.
 - Er is geen emailadres ingevoerd bij de werknemer.

Om documenten te accorderen en versturen plaatst u in de gewenste kolom een vinkje in het hokje.
(U kunt indien nodig het hokje aanvinken langs de kolomtitel. Dit zal ervoor zorgen dat de gehele kolom wordt aangevinkt).

Houdt daarna uw muiscursor boven de gele knop rechtsonder in beeld.
Klik daar de gewenste optie aan.

(De beschikbare opties zullen groen gekleurd worden getoond. Wanneer de knoppen grijs zijn zult u waarschijnlijk nog een van de bovengenoemde handeling moeten verrichten).