Hoe stel ik een werknemer in als uurloner?

Let op! Heeft u nog geen werknemer aangemaakt? Kijk dan eerst even hier: Hoe voeg ik een werknemer toe?

Om een uurloner te verwerken volgt u de volgende stappen:

• Klik in het linker menu op 'PERIODE GEGEVENS' en kies 'Loongegevens'

U krijgt het onderstaande scherm te zien:

• Klik achter 'Per' voor de optie 'Uur' en klik vervolgens rechtsboven in beeld op 'OPSLAAN'

De volgende melding wordt getoond:

(Let op! De dag uren registratie wordt uitgeschakeld binnen de geselecteerde werknemer wanneer u op 'Ja' klikt. De optie zal ook verdwijnen in het linker menu. Eventuele eerdere registraties blijven bewaard).

• Om het uurloon op te geven klikt u in de regel 'Periodeloon' op het bewerkingsicoon ''

(Wanneer er al berekend is met een afwijkend tijdvak zal de knop niet beschikbaar zijn. Klik in dat geval rechtsonder in beeld op de gele plus om een nieuwe regel toe te voegen).

U krijgt het volgende scherm in beeld:

• Vul achter 'Uurloon' het uurloon in en klik daarna op 'Opslaan'

U komt weer in het scherm 'Loongegevens' terecht waar in de regel 'Periodeloon' het opgegeven uurloon wordt getoond.

Hoe de gewerkte dagen en uren kunnen worden verwerkt kunt u verder lezen op de volgende pagina: Hoe verwerk ik een uurloner?