Hoe verwerk ik een uurloner?

Let op! Heeft u de werknemer nog niet als uurloner ingesteld? Kijk dan eerst even hier: Hoe stel ik een werknemer in als uurloner?

Om gewerkte dagen en uren bij een uurloner in te geven kunt u op twee manieren te werk gaan. U kunt ervoor kiezen om de gewerkte dagen en uren per handmatige 'Ingave' te vullen in de beschikbare looncomponenten.

U kunt ook gebruik maken van de 'Dag-Uren registratie'. Hier kunt u de gewerkte dagen op kalenderbasis ingeven.

Beide opties worden in dit artikel apart beschreven.

Ingave

Om de dagen en uren direct in te geven volgt u de volgende stappen:

• Klik in het linker menu op 'PERIODE GEGEVENS' een kies voor 'Loonelementen'

U krijgt het volgende scherm in beeld:

U kunt in dit scherm direct achter de componenten dagen en uren vullen door de gewenste kolommen aan te klikken en hier uw dagen en uren in te vullen.

Klik na het invoeren op 'OPSLAAN' om de gegevens te bewaren.

Dag-Uren registratie

Is de dag-uren registratie nog niet geactiveerd? Kijk dan even hier: Hoe activeer ik de Dag-Uren registratie?

Om de dagen en uren in te geven via de 'Dag-Uren registratie' volgt u de volgende stappen:

• Klik in het linker menu op 'PERIODE GEGEVENS'
  • Kies voor 'Dag-Uren registratie'

U krijgt het onderstaande
scherm te zien:

De in de werkgever aanwezige looncomponenten worden in dit scherm getoond als gekleurde blokken. Let wel dat dit enkel componenten zijn waarbij dagen en uren zijn te koppelen.

Wanneer u gewerkte dagen en uren wilt invoeren volgt u de volgende stappen:

• Klik eenmaal met uw linker muisknop op het blokje groen 'Gewerkt' en houdt deze ingedrukt
  • Sleep het blokje vervolgens naar de dag die u wilt ingeven als gewerkt
  • Laat uw linker muisknop los

Bij de geselecteerde dag verschijnt nu een klein venster waarin u de gewerkte uren kunt vullen en eventueel het periodebereik kunt wijzigen.

Nadat u op 'Opslaan' heeft geklikt zal de dag worden bijgewerkt in het 'Dag-Uren registratie' overzicht.