Hoe voeg ik een reservering toe?

Voordat u een reservering toewijst aan een medewerker, maak je deze eerst op organisatieniveau of werkgeverniveau aan. Als je de reservering wilt gebruiken bij meerdere werkgevers, dan maak je deze op organisatieniveau aan. Wanneer je de reservering alleen wilt gebruiken binnen een enkele werkgever, dan maak je deze op werkgeverniveau aan.

Let op! Als je een reservering aanmaakt op organisatieniveau, moet je deze vervolgens toewijzen aan een werkgever, voordat je deze aan een werknemer kunt toevoegen.

Een aantal reserveringen zijn al standaard ingesteld, zoals vakantiegeld en vakantie-uren.

Als je op 'Organisatie' klikt, vind je menu 'Loonelementen', daar kun je een reservering aanmaken op organisatieniveau.

In het werkgever menu klik je op 'Verloningsinstellingen' en kies je voor 'Loonelementen'. Hier vind je Vergoedingen, Looncomponenten en de Reserveringen.

Om een Vergoeding, Looncomponent of Reservering toe te voegen klik jeop het 'plus-symbool'.

Wanneer je kiest voor 'Reserveringen' krijg je een aantal standaard opties en beschikbare reserveringen te zien. Onder 'Beschikbare reserveringen' vind je de reserveringen die je op organisatieniveau hebt aangemaakt.

Wil je een reservering zelf definiëren, kies je voor 'Zelf definiëren uren' of 'Zelf definiëren bedrag'. Het invullen van een omschrijving is verplicht.

Heb  je een reservering toegevoegd op werkgeverniveau, dan kunje bij de werknemer in menu 'Periode gegevens' - 'Loonelementen' deze reservering terugvinden door op het 'plusje' te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Reservering' - 'beschikbare reserveringen'.

Heb je een reservering reeds toegevoegd en wil je deze alsnog aanpassen? Dubbelklik dan op de reservering of klik rechts naast de reservering op het 'oogje'.