Hoe verwerk ik de PAWW bij vierwekenverloning?

Ga naar de betreffende werknemer en open deze in tabblad 'Periode'. Zorg dat de juiste periode is geselecteerd bij 'Te berekenen periode', de periode waarin de ingangsdatum van de PAWW valt en zorg ervoor dat de voorgaande periodes zijn berekend.

(De PAWW premie zelf laat u op dit moment nog gedeactiveerd bij de werknemers).

Rechtsboven in het scherm zet u bij 'tot en met' de laatste dag vóór de ingangsdatum van de PAWW. Is de ingangsdatum 1 september dan vult u 31 augustus in. Bereken nu de hoofdperiode definitief. Herhaal dit bij alle medewerkers waar de PAWW van toepassing op is.

U heeft nu het deel van de periode zonder PAWW premie berekend. U kunt nu het deel inclusief de premie berekenen.

U maakt hiervoor een subperiode aan, zie hiervoor: Hoe maak ik een subperiode aan?

Nadat u een subperiode heeft aangemaakt op werkgeversniveau volgens de bovenstaande werkwijze kunt u op tabblad 'Periode' van de werknemers een datum aan de periode koppelen.

Selecteer nu in tabblad 'Periode' van een van de betreffende medewerkers, opnieuw de juiste 'Te berekenen periode'. Deze is door het berekenen naar de volgende periode gesprongen.
U kunt vervolgens de aangemaakte sub-periode selecteren bij 'Te berekenen subperiode', u vindt deze optie rechtsboven in het venster. De datum van 'tot en met' zal automatisch verspringen naar 1 september.

Nu wijzen we de premie PAWW toe aan de betreffende medewerkers: U klikt op menu 'Tabellen/LJP' - 'Selecteren tabel' en opent de tabel. U klikt op de premie 'PAWW' en dan op 'toewijz wn' u selecteert de betreffende werknemers. Klik dan op 'OK' en nogmaals op 'OK' om de gegevens op te slaan.

Controleer (indien gewenst) of de juiste begin- en einddatum bij de subperiode staat ingevuld en controleer of de premie PAWW aanstaat op tabblad premies. Zo ja, maak dan de berekening voor de sub-periode. Herhaal deze stap voor alle betreffende medewerkers.