Hoe geef ik een pensioenaangifte APG vrij?

Wanneer u een aangifte opnieuw wilt kunnen genereren zult u deze eerst moeten vrijgeven.
U kunt dit doen op de volgende manier:

Let op! U kunt een aangifteperiode niet vrijgeven wanneer de aangifte van een navolgende periode al is aangemaakt. U zult deze dan eerst moeten vrijgeven. U kunt altijd de laatst aangemaakte aangifte vrijgeven.

• Open de werkgever en ga naar het tabblad 'Aangiftes'
  • Selecteer de regel van de laatst aangemaakt aangifteperiode

• Klik op de knop 'Vrijgeven' en het volgende venster verschijnt:

• Bevestig dat u wilt vrijgeven door op 'Ja' te klikken.
  • Er wordt nu weer een venster getoond waarin u vrijgeven van de geselecteerde periode kunt bevestigen

• Wanneer u op 'Ja' klikt wordt er nog een laatste venster getoond met de volgende melding:

• Klik in deze melding op 'OK' en u zult zien dat de door u geselecteerde periode nu is vrijgegeven

• Sluit de werkgever nu met de 'OK' knop of klik op 'Toepassen' om deze wijzigingen op te slaan

U kunt de aangifte daarna weer opnieuw aanmaken via het menu 'Digitaal'.