Hoe maak ik een backup?

• Ga naar het menu 'Beheer' en kies voor 'Backup en Restore'
  • Selecteer de optie 'Backup'.
    Let op: wanneer u beschikt over de netwerkversie van WinSalar kunt u middels de optie 'Onbeveiligd' ervoor kiezen om de PINcode niet te koppelen aan de werkgever, zodat u ook op een andere WinSalar installatie de backup kunt inlezen.
  • Selecteer de werkgever(s) waarvan u de backup wilt maken.
    Let op
    : wanneer u beschikt over de netwerkversie van WinSalar dient u eerst de werkgever(s) in gebruik te nemen.
  • Geef vervolgens de locatie aan waar de backup(s) moet worden opgeslagen
  • Activeer de optie 'Locatie openen na opslaan backup(s)
    U kunt hier tevens de backup(s) van een wachtwoord voorzien door de optie 'Backup(s) van wachtwoord voorzien' te activeren.
    Er wordt in dit geval een invoerscherm geopend waarin u het wachtwoord kunt invoeren.
  • Bevestig het maken van de backup door de optie 'Backup met deze opties' te selecteren.
  • Klik op knop 'Voltooien' om het proces af te ronden.

Omdat de optie 'Locatie openen na opslaan backup(s)' is geactiveerd, wordt er nu een Windows verkenner scherm geopend van de locatie waar de backup is opgeslagen.
De gemaakte backups hebben de naam van de werkgever, gevolgd door de datum en tijd waarop de backup is gemaakt. Bijvoorbeeld:
Test Werkgever (20 mrt 2018 134808).WSB2018
De extensie is afhankelijk van het programmajaar waarin de backup wordt gemaakt.

Indien door onze helpdesk gevraagd, kunt u dit bestand middels uw e-mailprogramma naar ons mailen.

SALAR Nederland adviseert om regelmatig een backup te maken van uw werkgever(s).