Hoe verwerk ik de PAWW?

De Private Aanvulling WW en loongerelateerde WGA (PAWW) premie, is vanaf update v2018.03 standaard beschikbaar in WinSalar bij elke werkgever. De premie wordt niet standaard toegevoegd bij de werknemers, maar kunt u toewijzen via het tabblad ‘Standaard toewijzen’ bij het premie invoerscherm.

Aangezien de PAWW per Algemeen Verbindend Verklaarde verzamel-cao wordt ingevoerd, heeft deze premie verschillende ingangsdata.

U kunt zelf in de premie, de ingangsdatum wijzigen:

In het volgende scherm kan aangegeven worden wat de standaard instelling is voor de verschillende premies, als de tabel wordt toegewezen aan werknemers.

De facturatie van de PAWW vindt plaats via een nota, die verzonden wordt na opgave van de data op de website van SPAWW (www.spaww.nl).

Aangifte voor de PAWW

Onder menu 'Printen' - 'Printopties' op tabblad Werkgever vindt u het 'Overzicht PAWW'. U kunt dit overzicht gebruiken om op de SPAWW site aangifte te doen. Ook vindt u onder de printopties de PAWW specificatie, voor een meer gedetailleerd overzicht.

De getoonde video is beschikbaar gesteld via de website www.spaww.nl. Voor verdere vragen over de aangifte kunt u bij hen terecht.