Wat is de ESS?

De ESS (Employee Self Service) is een online omgeving voor de werknemer. De werknemer krijgt voor de ESS een inlogcode waarmee hij/zij in een eigen persoonlijke omgeving in kan loggen. Zodra je ingelogd bent, zie je 4 tegels. In de meest linker tegel zie je de bedrijfsgegevens.

Als je ingelogd bent kun je het laatst verdiende salaris in de tweede tegel van links terugvinden. Wanneer je hierop klikt wordt er een scherm geopend met daarin een salarisspecificatie. Met behulp van een uitklapmenu kun je per looncomponent zien hoe het salaris berekend is. Je ziet hier ook de salarisstroken van eerdere maanden. Wanneer je hier op klikt, worden deze uiteraard geopend. Op deze manier kun je eventueel loonstroken met elkaar vergelijken.

Wanneer je ingelogd bent zie je in de derde tegel het opgebouwde vakantiegeld tot en met de huidige maand. Wanneer het vakantiegeld betaald is, begint dit overzicht weer opnieuw bij nul.

In de vierde en laatste tegel, kun je de meest recente jaaropgave terugvinden. Let op, jaaropgaves worden pas weergegeven vanaf het moment dat je met SalarFusion start. Als er meerdere jaaropgaves beschikbaar zijn, vind je deze ook hier terug.