Hoe voeg ik een premie toe?

Je kunt een premie toevoegen op drie verschillende niveau's: organisatie, werkgever en werknemer.

Voordat je een premie kunt toewijzen op werkgever- of werknemerniveau dient de premie (op basis van cao of sector) te zijn toegevoegd op organisatieniveau. En voordat je een premie  kunt toewijzen aan een werknemer dient deze op werkgeverniveau te zijn toegevoegd. Je werkt dus van hoog naar laag.

Organisatieniveau

Ga op organisatieniveau naar 'Verloningsinstellingen' - 'Premies'.

Wanneer je de wijzer van de muis boven de ronde plusknop rechts onderin het scherm houdt verschijnen de volgende opties:

Onder 'Sector' en 'CAO' vind je de voorgedefinieerde premies. Kies je voor 'Sector' dan moet je eerst de sector selecteren, voordat je de onderliggende cao's kunt selecteren. Er verschijnt dan naast 'Sector' het menu 'CAO'. In dit menu kun je een cao selecteren met de onderliggende premies.

Heb je de juiste cao geselecteerd, dan verschijnt het menu 'Toewijzen'. In het menu  'Toewijzen' kun je de cao aan werkgevers toevoegen. Ook kun je bepalen of deze cao bij nieuwe werkgevers moet worden toegepast.

Zijn de juiste werkgevers geselecteerd. Klik je rechtsboven op de knop

Je hebt nu voorgedefinieerde premie(s) uit een cao aan één of meerdere werkgevers toegevoegd.

Staat een premie er niet tussen en wil je deze zelf definiëren dan klik je op de rode knop 'premie'.

Het onderstaande venster verschijnt.

Klik 'zelf definieren premie' aan en klik daarna op 'toevoegen'. Je bevindt je hierna in de premie-instellingen. Je kunt de premie met behulp van onderstaande menu's aanmaken.

Wanneer alles is ingevuld klik je op de knop .

Werkgeverniveau

Voordat je een premie kunt toevoegen aan een werknemer, dient deze op organisatieniveau te zijn aangemaakt en aan de bijbehorende werkgever te zijn toegewezen.

Je kunt hierna in de werkgever via 'Verloningsinstellingen' - 'Premies' de premie openen door rechts van de premie op het oogicoontje '' te klikken. Of te dubbelklikken op de premieregel. Je kunt via menu 'toewijzen' de premie in één keer toewijzen aan alle medewerkers. Gebruik hiervoor het selectievakje onder 'selecteer werknemers'.

Maakt deze premie onderdeel uit van een cao dan zal SalarFusion ook de bijbehorende premies meteen toevoegen aan de geselecteerde medewerkers.

De premie(s) zijn dan meteen zichtbaar in de werknemer via 'Verloningsinstellingen' -'Premies'

Werknemerniveau

In de werknemer kun je via 'Verloningsinstellingen' - 'Premies' premies toevoegen.

Via de plusknop kies je voor 'Regeling' om te kiezen uit de voorgedefinieerde premies die aan de werkgever zijn toegevoegd.

Onder de knop 'premie' vind je eerder aangemaakte 'zelf gedefinieerde premies'. En de premie PAWW die standaard in de organisatie aanwezig is.