Hoe voeg ik een nieuw periodeloon toe of hoe wijzig ik deze?

Het periodeloon van een medewerker wordt ingevuld op werknemerniveau via het menu 'Periode gegevens' - 'Loongegevens'.

Bij een nieuwe werknemer staat geen periodeloon ingevuld. Je kunt het periodeloon aanmaken door op het potlood-icoontje te klikken op de regel van het periodeloon.

Vul je in dit scherm het 'Periodeloon' in, dan is dat het periodeloon van de werknemer ongeacht wat het deeltijdpercentage is in een periode. Wanneer het deeltijdpercentage dus stijgt of daalt, verandert het periodeloon niet mee.

Vul je in dit scherm een 'Fulltime Loon' in, dan wordt het periodeloon bepaald aan de hand van het Fulltime Loon in combinatie met het deeltijdpercentage. Het deeltijdpercentage wordt bepaald door het rooster dat wordt gehanteerd.

Wil je het periodeloon aanpassen in een periode na de periode van indiensttreding, dan kun je via de plusknop een nieuw loon toevoegen in de betreffende periode.

Je kunt hierbij de startdatum en de hoogte van het nieuwe loon invoeren. Wil je het loon aanpassen in een periode welke berekend is, dan moet je eerst de berekening terugzetten. Daarna kun je de hoogte van het loon wijzigen door op het potlood-icoontje te klikken.