Hoe verwerk ik een transitievergoeding?

Om een transitievergoeding te verwerken naast een dienstbetrekking is het van belang om een tweede dienstverband aan te maken. De tweede dienstbetrekking is van belang, omdat je niet in één dienstbetrekking met twee verschillende belastingtabellen (de groene en de witte) kunt werken.

Hoe je een tweede dienstbetrekking aanmaakt bij een werknemer, vind je hier.

Open de werknemer in het dienstverband gemaakt voor de transitievergoeding en ga naar 'Personeelsgegevens' - 'Dienstbetrekking'. Zorg dat hier als datum in- en uit dienst respectievelijk de eerste en laatste dag van de periode staat waarin de transitievergoeding wordt verwerkt.

Ga naar 'Verlonings instellingen' - 'Loonheffingen' en zorg dat de juiste tabel geselecteerd is.
Ga naar 'Verlonings instellingen' - 'Loonaangiftegegevens' en zorg dat de juiste inkomenscode is geselecteerd.
Controleer of bij 'Verlonings instellingen' - 'Premies' de juiste premies staan aangevinkt.

Ga op werkgeverniveau naar 'Verlonings instellingen' - 'Loonelementen' maak je een nieuwe belaste vergoeding aan tegen bijzonder tarief. Voor meer informatie over het toevoegen van een vergoeding klik je hier

Wijs deze vergoeding toe aan de werknemer op werknemerniveau en vul het gewenste bedrag in. Je kunt nu, mits alle voorgaande periodes voor de werknemer berekend zijn, de berekening maken voor de transitievergoeding.

De werknemer krijgt twee loonstroken voor de betreffende periode.