Bekende foutmeldingen in de Loonaangifte

L1814

U past waarschijnlijk ten onrechte een speciale categorie toe, deze mogen enkel worden toegepast als de werknemer hiervoor een beschikking van de Belastingdienst heeft ontvangen. U kunt dit wijzigen op tabblad 'Fiscaal' van de werknemer.

De berekening zal moeten worden gecorrigeerd, dit kan een verschil in Loonheffingen tot gevolg hebben.

Instructies voor het corrigeren van de berekeningen vindt u op de volgende link:

Berekeningen corrigeren zonder verlies van invoer

De correctie zal worden meegestuurd met de eerstvolgende Loonaangifte.

L1906

Deze foutmelding wijst op een verkeerde combinatie inkomenscode met familie van de eigenaar, vorige eigenaar of oproepverplichting.

Bij de instelling familie van eigenaar of vorige eigenaar is het niet toegestaan om een andere inkomenscode dan 11 of 15 te gebruiken. Wanneer er ten onrechte met deze instelling of met een incorrecte inkomenscode is berekend, dan dient deze te worden gecorrigeerd. Deze instelling kan worden gewijzigd op tabblad 'UWV' van de werknemer.

Indien u de foutmelding bij een stagiaire krijgt, dan staat de optie 'Oproep/invalkracht', op tabblad 'UWV' incorrect ingesteld, hier dient 'Niet van toepassing' te worden geselecteerd.
Reeds gemaakte berekeningen dienen te worden gecorrigeerd.

Berekeningen corrigeren zonder verlies van invoer

De correctie zal worden meegestuurd met de eerstvolgende Loonaangifte.